13 november 2022

Burt’s Bees lippenbalsem

Vandaag ga ik het hebben over de lippenbalsem van het Amerikaanse merk Burt’s Bees. Deze zijn razend populair in Amerika. Beroemdheden gebruiken de lippenbalsems en ook in Europa zijn ze verkrijgbaar in drogisterijen. Wat Burt’s Bees lippenbalsems zo speciaal maakt, is dat er bijenwas in is verwerkt. De echte Burt had zijn eigen bijen en verkocht honing. Van de overgebleven bijenwas maakten hij en zijn vrouw kaarsen en lippenbalsem. Nadat het bedrijf verkocht werd, worden er nog altijd bijen gehouden om hun bijenwas in de lippenbalsems te verwerken.

Hieronder zie je één van hun getinte lippenbalsems met granaatappelolie.


Hun producten zijn 95% van natuurlijke oorsprong en worden gemaakt zonder ftalaten, parabenen, vaseline of petrolatum, sulfaten en andere chemicaliën. Hun ingrediënten en hun producten worden niet op dieren getest.

De verpakking van hun producten zijn recycleerbaar. Burt’s Bees is koolstofneutraal en zorgt voor de gezondheid en het behoud van bijen.

Nu ga ik enkele van hun lippenbalsems bespreken. Hieronder zie je een afbeelding van hun wild cherry lippenbalsem in de verpakking.


Deze lippenbalsem is gewoon wit en bevat wilde kersenolie, geoogst van koud geperste kersenzaden. Daarnaast bevat de lippenbalsem bijenwas en kokosolie. Goed voor gehydrateerde lippen zonder velletjes, klaar om te zoenen. Hieronder zie je nog één van hun lippenbalsems. Nu met aardbeiensmaak.


Deze is ook gewoon wit en bevat aardbeien, kokosolie en sheaboter. Wel opletten als je allergisch bent voor aardbeien. Dan zou ik verder kijken naar een andere lippenbalsem in hun gamma. Daarvan zijn er genoeg. Er zit zeker een lippenbalsem naar jouw smaak in hun gamma. Hieronder zie je nog een paar andere lippenbalsems om je een idee te geven hoe divers hun gamma is.

Deze heeft een zonbeschermingsfactor van 15 om je lippen te beschermen tegen de zon.


De onderstaande bronnen zijn de bronnen die ik heb geraadpleegd voor deze blog. Wil je meer weten over het bedrijf en hun lippenbalsems, neem dan zeker een kijkje op deze links. Alles is te lezen in het Engels.

https://www.burtsbees.com/values/

https://www.burtsbees.com/product/wild-cherry-lip-balm/792850026735.html

https://www.burtsbees.com/product/strawberry-lip-balm-4-pack/792850905351.html

Bedankt voor je interesse en tot volgende week.

Anjana